Genealogie

Familie Slangen ± 1921

U mag de titel genealogie niet te strikt nemen; in het algemeen wordt hieronder verstaan het samenstellen van de stamboom in rechte lijn, mijn interesse gaat meer uit naar de richting familie geschiedenis.
Ik ben nu bezig om vanaf de generatie van mijn grootvader tot en met de generatie van mijn kleinzoon compleet te krijgen.
Dit betreft dus vijf generaties, en drie families (Opa Kuijpers was twee maal gehuwd), en als je dit geheel compleet wilt krijgen met foto's enzovoort dan is dit een erg leuk maar arbeidsintensief werkje.

Vooral toen mijn lieve vrouw op het idee kwam om haar familie er bij te doen - vijf generaties en vijf families dus.....

Langzaam maar zeker wil ik ook verder terug in de tijd en zoek ik dus meer gegevens over negen Opa's en Oma's.
Als U kunt helpen, HEEL GRAAG !! Van deze personen zoek ik dus de gegevens van broers, zusters, hun nakomelingen en hun voorouders;
natuurlijk heb ik al wat maar misschien kunnen we gegevens uitwisselen.
Kunt U me helpen met gegevens over één (of meerdere) van deze personen neem dan contact op via deze link: Klik HIER

De negen personen waar het om gaat zijn:

 


Ik heb een paar jaar geleden eens een artikel in het wijkblad geschreven over genealogie en familiegeschiedenis onder de titel:

 

De ouderen kunnen me….. nog wat vertellen

 

Veel mensen hebben als ze wat ouder worden (zoals ik) de neiging om niets meer te doen, hobby’s hebben ze geen zin in en het enige wat ze nog doen is voor de TV hangen en zich laten bezighouden. En je kunt nog zoveel leuke en/of nuttige dingen doen, maar soms gaat het niet meer zo gemakkelijk, de gezondheid laat wat na of men kan niet meer zo goed uit de voeten en wat dan.

 

Ik denk een bezigheid gevonden te hebben die iedereen kan doen, waar U het huis niet voor uit hoeft en wat ook belangrijk is, je kinderen en vooral je kleinkinderen een enorm plezier mee kunt doen.

Sinds een paar jaar ben ik bezig om de stamboom op te stellen van mijn familie en die van mijn vrouw, dat wil zeggen vanaf de generatie van mijn grootouders tot en met die van mijn kleinzoon, en dat betreft vijf families want mijn opa was twee maal gehuwd.

 

Nu begrijp ik wel dat niet iedereen zin heeft om zich hier mee bezig te gaan houden, maar mensen schrijf eens op hoe het vroeger was toen jullie nog jong waren, hoe de familie in elkaar zat en vertel eens over de school en je vriendjes en vriendinnetjes en de spelletjes die gedaan werden.

Vertel vooral over de gewone daagse dingen want over wat er in de wereld gebeurde zijn genoeg boeken, vergeet ook niet die verhalen die in iedere familie voorkomen en die op ieder familie feest fluisterend verteld werden, en waar in deze tijd wel over gesproken kan worden.

 

Opa Kuijpers is gestorven toen ik 5 maanden was, en ik zou er heel wat voor over hebben als hij zijn gedachten en verhalen op papier gezet zou hebben, en ook voor Uw kinderen en kleinkinderen zijn Uw verhalen onbetaalbaar.

Nu hoor ik weer veel mensen zeggen dat ze niet zo goed hun gedachten op papier kunnen zetten maar dat hoeft ook niet, U kunt gewoon schrijven zoals U het ook zou vertellen.

Ik zou zeggen koop een schrift en pak een pen en begin gewoon eens te vertellen tegen Uw klein en achterkleinkinderen en deze schriften zullen een beeld geven wie U was en hoe U dacht, en vooral ook hoe Uw wereld in elkaar zat toen U leefde.  

Voeg daar een paar foto's bij en er ontstaat een familie kroniek en om het geheel nog wat completer te maken kunnen er nog bv krantenknipsels aan toegevoegd worden, en als uw kinderen of kleinkinderen dit een goed idee vinden kunnen hun later er nog hun verhaal aan toevoegen.

 

Laat Uw gedachten er eens over gaan, en met een uurtje of twee per week kom je al een heel eind, en je doet jezelf en je kinderen en kleinkinderen een enorm plezier.

Het mooiste is namelijk, dat als je zo aan het schrijven bent dan beleef je je jeugd weer, je ziet je eerste vriendje of vriendinnetje weer alsof het gisteren was, en het gebeurde dat ik aan mijn vrouw moest vragen hoe de spelregels van het knikkeren ook al weer waren !

 

Hopelijk ontstaat er een familie kroniek of familie boek en wordt er over honderd of nog meer jaren nog over U gepraat, want vergeet niet:

 

Iemand is pas echt dood als er niet meer over gepraat wordt”

 

En wat de titel van het stukje betreft: Juist als je ouder bent heb je wat te vertellen, en:  Oud…..d'n Duvel is oud


Ik hoop met dit stukje een paar mensen op een idee gebracht te hebben: VEEL PLEZIER BIJ HET SCHRIJVEN

Begin pagina